[fa icon="calendar'] 7.9.2021 10:15 / kirjoittaja Olli Vesala

Isoisansilta_pienennetty-1

Suomen johtavien infrarakentajien joukkoon kuuluva Kreate listautui pörssiin helmikuussa 2021 ja lisäsi samalla roimasti brändinsä tunnettuutta. Yhtiö valitsi pörssitiedotteidensa jakelutyökaluksi STT Infon.

Viestintäpäällikkö Kirsi-Marjut Dickman kertoo, että listautumisen viestinnällisiin tavoitteisiin kuului luotettavan ja täsmällisen tiedon välittäminen yhtiön toiminnasta, toimintaympäristöstä, strategiasta, tavoitteista sekä taloudellisesta tilasta. Listautumisen tavoitteena oli Kreaten kilpailukyvyn parantaminen vahvemman tunnettuuden ja bränditietoisuuden myötä.

- Näihin periaatteisiin pohjautuen lähdimme toteuttamaan viestintää, jonka tavoitteena oli paitsi Kreaten tunnettuuden lisääminen myös sijoittajien mielenkiinnon herätteleminen Kreatesta sijoituskohteena, Dickman sanoo.

Yhtiön historian ensimmäinen pörssitiedote ja muut listautumiseen liittyvät tiedotteet jaeltiin markkinapaikalle, medialle ja sijoittajille STT Infon avulla.

 

Yksityissijoittajat innostuivat

Listautuminen oli lopulta suuri menestys: listautumisanti ylimerkittiin moninkertaisesti, ja yleisöantiin osallistuttiin innokkaasti.

- Ennen listautumisantia Kreate yhtiönä tai mahdollisena sijoituskohteena ei ollut kovin tunnettu suuren yleisön keskuudessa. Onnistuimme tavoittamaan kiinnostuneita sijoittajia hyvin ja vastaanotetut merkinnät yli 18 600 sijoittajalta tuntuivat todella hienolta, Dickman kertoo.

Kreaten pörssitaival on alkanut positiivisissa merkeissä. Yhtiön osakkeilla on käyty kauppaa reilusti yli listautumisannissa määritellyn hinnan.

Kreate valitsi STT Infon pörssitiedotteiden jakeluun perusteellisen kartoituksen jälkeen. Luotettavuus ja helppokäyttöisyys vakuuttivat yhtiön viestinnän. Työkalu on toiminut juuri niin hyvin kuin on ajateltukin.

- Helppokäyttöisyyden ja hyvän palveluvalmiuden ansiosta työkalu toimii myös tilanteissa, joissa harvemmin tiedotteita lähettävä henkilö pääsee pörssitiedotteen lähetystehtäviin. Meillä Kreatessa työkalu on saanut kiitosta myös satunnaisesti järjestelmää käyttäviltä henkilöiltä, Dickman kertoo.

STT Infon pörssitiedotejakelua voivat käyttää niin päälistayhtiöt kuin First North -kauppapaikalle listautuneet yritykset. Se soveltuu myös joukkovelkakirjojen liikkeellelaskijoille.

Tutustu STT Info Pörssitiedottamisen palveluun

 

"Se ajatus lämmitti, että apu olisi lähellä"

Aivan outoon tilanteeseen Dickman ei listautumisessa joutunut, sillä hänellä oli kosketuspintaa sijoittajaviestintään myös aiemmassa työpaikassaan suuressa suomalaisessa pörssiyhtiössä. Kreaten kuumeisessa listautumisprosessissa hän kantoi kuitenkin vastuuta viestinnän onnistumisesta. Hän kiittelee IPO-prosessin aikana STT Viestintäpalveluilta saamaansa asiakaspalvelua.

- Listautumisvaiheessa saimme STT Viestintäpalveluilta erittäin hyvää ja henkilökohtaista palvelua. Halusimme esimerkiksi lähettää kaikki listautumiseen liittyvät tiedotteet, myös lehdistötiedotteina lähetettävät, samasta paikasta, vaikka meillä oli käytössä toinen jakelujärjestelmä lehdistötiedotteita varten. Toiveemme saatiin onnistumaan STT:n päässä. Joustavuutta löytyi ja alkumetreillä lämmitti erityisesti ajatus siitä, että ongelmatilanteessa apu olisi lähellä.

 

Tunnettuuden kasvattaminen yhä tavoitteena

Kreate on saateltu onnistuneesti pörssiin, ja yhtiö on nyt kertaluokkaa tunnetumpi. Tunnettuuden lisääminen on kuitenkin edelleen tavoitteena, jotta eri kohderyhmien tarpeet tulevat täytettyä, kertoo Dickman.

- Yksi erittäin tärkeä osa-alue on Kreaten houkuttelevuus työnantajana ja aitojen elämänmakuisten tarinoiden jakaminen Kreatesta työnantajana. Strategiamme mukaisesti toteutamme tulevaisuudessakin vaativia infrakohteita, joiden rakentamiseen tarvitsemme lisää alan kovimpia osaajia.

Saavuttaakseen viestinnälliset tavoitteensa Kreate ottaa STT Infon käyttöön myös lehdistötiedotteiden jakelussa. Pörssi- ja lehdistötiedotteet on siten helppo jaella samasta järjestelmästä. Tämä yksinkertaistaa viestinnän työkalupakkia. Lähetetyt tiedotteet myös löytyvät siistissä muodossa STT Infon uutishuoneesta.

- Halusimme selkeyttää tiedotteiden lähetystä ja toisaalta helpottaa myös käyttäjiä löytämään tiedotteemme samasta osoitteesta. Lisäksi tämä mahdollisti joustavamman toteutuksen uutishuoneesta verkkosivuillemme, Dickman kertoo.

 

Blogin pääkuva: Kreaten rakentama näyttävä Isoisänsilta Helsingissä sai toimia listautumisviestinnän mannekiinina. Kuva: Kreate.

 


Autamme sinua saavuttamaan viestinnälliset tavoitteesi – tutustu STT Info pörssitiedottamiseen.
Jos haluat kehittää organisaatiosi valmiuksia median kanssa toimimisesta, tule mukaan Median silmään -valmennukseemme!

Olli Vesala

Kirjoittaja Olli Vesala

STT Viestintäpalveluiden kehitysjohtaja, STT Infon tuottaja ja mediaviestinnän asiantuntija.