Tarvitsetko apua lehdistötiedotteiden kiinnostavuuden kasvattamiseen? Olisiko ammattilaisen editoinnista hyötyä? Haluatko varmistaa, että tiedotteen kieliasu on virheetön ja huoliteltu?

STT Sulka – Laadukas tiedotteen kirjoittaminen puolestasi

Me tuotamme kiinnostavan tekstin tavoitteittesi mukaan. Tunnemme kohderyhmän ja jakelukanavat. Vuonna 2017 STT Info -tiedotejakelupalvelun välityksellä julkaistiin yli 12 000 lehdistötiedotetta, joten meillä on poikkeuksellisen kattavaa tietoa siitä, mitkä tekijät vaikuttavat tiedotteiden kiinnostavuuteen ja läpimenoon mediassa.

Me emme suoraan takaa tiedotteellesi kasvavaa medianäkyvyyttä, mutta yhteistyössä kanssamme lehdistötiedotteesi laatu eli kiinnostavuus ja ymmärrettävyys kohentuvat.

Me annamme myös suosituksia siitä, onko näkökulma oikea ja tulevatko kaikki mahdollisesti kiinnostavat seikat huomioitua. Lisäksi annamme neuvoja tiedotteen ajoittamisen suhteen.

Lue: Lehdistötiedote - mitä, miksi, millainen, kenelle ja miten? 


Miten toimia?

Toimita meille valmis tiedote tai lehdistötiedotteen materiaali. Editoinnin teemme yhden arkipäivän aikana (24 h sisällä) ja vastaavasti lehdistötiedotteen alusta loppuun minkä tahansa materiaalin pohjalta kahdessa arkipäivässä (48 h sisällä). Voit halutessasi valita pakettiin myös tiedotteesi jakelun toimituksiin STT Info -tiedotejakelupalvelun kautta.

TILAA STT SULKA -PALVELUJA

 

STT Sulka

Kuva: Martti Kainulainen/Lehtikuva.

Journalistinen riippumattomuus ei vaarannu

STT Sulka -tiedotetuotanto ei tarkoita sitä, että meidän kauttamme lehdistötiedotteesi mediajulkisuus automaattisesti kasvaisi. STT:n toimitus tekee journalistisen päätöksenteon täysin itsenäisesti, eikä tiedotetuotannosta vastaava tiimi ole yhteyksissä toimitukseen. STT:n toimitus ei esimerkiksi saa tietoa siitä, mikä materiaali on STT Viestintäpalvelujen tiedotetuotantoa.

Joka tapauksessa oikeinkirjoitus on välttämätöntä. Uskottavuus ja luotettavuus kärsii heti, mikäli tekstissä on selkeitä kielioppi- tai lyöntivirheitä. Huolellisuus on hyve.

 

Tiedote on mediaviestinnän perusta

Lehdistötiedote tarjoaa uutisaiheista tietoa median edustajille ja muille sidosryhmille. Lehdistötiedote ei ole mainontaa, eikä se ole samanlainen artikkeli, jonka voisit lukea lehdestä.

Lehdistötiedote on nimensä mukaisesti ensisijaisesti tarkoitettu tiedotusvälineiden eli median käyttöön. Näin ollen tavoitteena on, että tiedote johtaisi halutun tiedon julkaisuun jossain muodossa. Tästä johtuen markkinointiviestinnän ammattilaisten keskuudessa on yleistynyt termi ansaittu media (earned media).

Yksi poikkeuksellisen onnistunut lehdistötiedote ei kuitenkaan tee autuaaksi. Medianäkyvyyden kasvattaminen ja yrityksen liiketoiminnan tavoitteiden edistäminen strategisen viestinnän keinoin edellyttää pitkäjänteistä työtä, johon lehdistötiedote kuuluu vain pienenä osa-alueena.

 

Mikä tekee tiedotteesta kiinnostavan? 

Lehdistötiedotteen kirjoittaminen toimittajia kiinnostavalla tavalla ei  välttämättä ole aivan yksinkertaista. Siksi olemme koostaneet kattavan paketin vinkkejä, miten parannat tiedotteesi houkuttelevuutta ja mahdollisuuksia saada viestisi mediassa läpi.

LATAA OPAS: NÄIN KIRJOITAT HYVÄN LEHDISTÖTIEDOTTEEN

 


”Olen huomannut, että tiedote ja varsinkin sen sisältö on oma taiteenlajinsa. 
Otsikko ja kuvat ovat tärkeitä”

- Tarja Rautiainen, toimitusjohtaja, Visit Naantali

 Kiinnostuitko STT Sulasta?

Julkaisuvalmis tiedote nopeasti.


TILAA STT SULKA -PALVELUJA

Mietityttääkö jokin? Haluatko keskustella asiantuntijamme kanssa ennen tilauksen tekemistä? Varaa keskusteluaika Jatan kalenterista: