Astu median sisäpiiriin STT Luotsin avulla 

Media on kuin musta laatikko - viestintää menee sisälle ja uutisia tulee ulos. Mitä jos voisit nähdä, miten prosessi etenee?

STT Luotsin avulla näet valikoiman aiheita, joista media poimii omansa. Lisäksi saat tiedon, mihin se aikoo tarttua ja mikä lopulta päätyy uutiseksi. Pääset siis median sisäpiiriin!

STT Luotsi sisältää journalistisin perustein valikoituja tapahtumia kuten lehdistötilaisuuksia sekä STT:n uutisia, jotka kuuluvat vuodesta toiseen Suomen luotetuimpien joukkoon.

Palvelun avulla pystyt

  • Seuraamaan millaisia mediaa kiinnostavia tapahtumia lähipäivinä on tulossa - mitä kilpailijasi tai sidosryhmäsi ovat tekemässä?
  • Suunnittelemaan omaa viestintääsi median ruuhkien mukaisesti. Mihin tapahtumaan median huomio kiinnittyy?
  • Näkemään oman tiedotteesi STT Luotsissa, jos käytössäsi on STT Infon uutispalvelujakelu
  • Näkemään oman tapahtumasi STT Luotsissa, jos STT on valinnut sen listoilleen
  • Lukemaan STT:n nopeita ja luotettavia uutisia
  • Saamaan hälytyksiä sinua kiinnostavista uutisista ja tapahtumista

 

STT Luotsia käyttävät viestinnän ammattilaiset ja media - kaikki joiden täytyy olla perillä siitä, mikä hallitsee mediamaisemaa milloinkin. Suomessa ei ole toista vastaavaa palvelua tai tietolähdettä, vaan palvelu on täysin uniikki.

STT Luotsia käytetään muun muassa viikoittaisen Mediaviestinnän uutiskirjeen tekemisessä. Tilaa Mediaviestinnän uutiskirje täältä!

Astu median sisäpiiriin ja aloita STT Luotsin käyttö nyt täyttämällä oheinen lomake! Voit kokeilla palvelua 2 viikkoa maksutta. 

 

Palvelu skaalautuu tarpeesi mukaisesti

STT Luotsi soveltuu erikokoisille organisaatioille koosta ja viestinnän tarpeista riippumatta.

  • STT Luotsi Mini antaa pääsyn yhden uutisosaston mukaisiin tapahtumiin ja uutisiin (kotimaa, kulttuuri, politiikka tai talous) yhdelle käyttäjälle ja soveltuu hyvin pienille organisaatioille.
  • STT Luotsi Perus mahdollistaa koko mediamaiseman seurannan kohtalaisen kokoiselle organisaatiolle
  • STT Luotsi Täysi sopii parhaiten isoille organisaatiolle.

ominaisuustaulukko v2

 

Jatkuva päivitystahti ja tapahtumia tiukasti seuloen

STT Luotsin sisältö päivittyy 24/7/365 reaaliajassa. Se on samaa tietoa, jota sekä STT että STT:n media-asiakkaat käyttävät omassa uutissuunnittelussaan. STT:n uutissuunnittelijat kartoittavat säännöllisesti tärkeimpien ja kiinnostavimpien organisaatioiden, kuten ajatuspajojen, messujärjestäjien, pörssiyhtiöiden ja Euroopan ja Yhdysvaltain keskuspankkien uusimmat tapahtumat. Tapahtumakalenteria täydennetään myös lehdistötiedotteiden, pörssitiedotteiden ja mediakutsujen avulla.

Palvelusta löytyvät niin lehdistötilaisuudet kuin sadat kotimaan, talouden, politiikan, kulttuurin sekä urheilun ja ulkomaiden tapahtumat. Tietokannassa on mukana kattavasti tietoa mm. tulevista kongresseista, seminaareista, messuista ja ensi-illoista. Kansainvälisistä uutistapahtumista on huomioitu mm. Euroopan parlamentin tapahtumat, kansainvälisten järjestöjen tapahtumat sekä tulevat vaalit ympäri maailmaa.

Myös STT:n toimituksen tiedossa olevat ennakkotiedot ja määräpäivät, esimerkiksi merkittävimpien oikeudenkäyntien ja lakimuutosten valmistelu- ja käsittelyvaiheet löytyvät STT Luotsista. 

Lue asiakastarinastamme, miten OAJ hyödyntää STT Luotsia. 

 

Miksi lukea STT:n uutisia?

STT Luotsiin kuuluvan uutispalvelun avulla saat kokonaiskuvan päivän tapahtumista. STT kirjoittaa kaikesta merkittävästä kotimaassa ja ulkomailla – ei huttua eikä katvealueita. Uutisia seuraamalla hahmotat pinnalla olevat aiheet ja teemat ja voit tarvittaessa tuoda oman organisaatiosi näkökulman mukaan ajankohtaiseen keskusteluun.

Suomalaisen uutismedian keskeiset toimijat ovat STT:n asiakkaita, siksi STT onkin koko Suomen media. Suurin osa niistä myös julkaisee STT:n uutisia omissa kanavissaan. Näin ollen STT:n uutisoima juttu voi saada valtavan näkyvyyden. STT:n uutissyötettä seuraamalla näet parhaiten, jos jokin teema tai organisaatio on ponnahtamassa julkisuuteen.

STT Luotsi -palvelua käytetään STT Mediapankissa, joka on helppokäyttöinen työkalu uutisvirran seuraamiseen. STT uutisoi kaikki merkittävät tapahtumat – usein vieläpä ensimmäisenä. Mediapankin avulla seuraat uutisia reaaliajassa ja voit saada hälytyksiä sähköpostiisi. Palvelua voi käyttää myös mobiililaitteella, joten uutisemme kulkevat aina mukanasi. 

Mediapankki sisältää myös STT:n uutisarkiston, jossa on satojatuhansia uutisia vuodesta 1991 alkaen. Arkiston avulla voit hakea organisaatiotasi kiinnostavia juttuja vuosien takaa tai perehtyä jonkin aihepiirin uutisointiin menneinä vuosina. Arkisto on lisämaksullinen palvelu.

Räätälöimme sopimuksemme aina siten, että asiakas näkee vain uutisia häntä kiinnostavista aihepiireistä. 

Kysymyksiä? Ota yhteyttä!

 

Ota ennakoiva viestinnän suunnittelu haltuun

STT Luotsi on erinomainen työkalu ennakoivan viestinnän suunnitteluun. Se ei luonnollisesti yksistään riitä, vaan tarvitaan myös strategista ajattelua ja ankaraa työtä. Tätä helpottamaan olemme luoneet muutamia apuvälineitä.

Ensinnäkin, voit ladata tästä viestinnän suunnittelun vuosikalenterin. Siihen voit kirjata pitkin vuotta tapahtumia, joihin viestinnässä pitää kiinnittää huomiota sekä suunniteltuja toimenpiteitä vastuualueineen.

Toinen hyvä tapa saada viikko käyntiin etunojalla: tilaa Mediaviestinnän uutiskirje. Koostamme joka maanantaiksi alkavan viikon tärkeimmät tapahtumat asiapitoiseksi, mutta viihdyttäväksi kokonaisuudeksi. Uutiskirjeen sisällön koostamisessa STT Luotsi -tapahtumakalenteri on kriittisen tärkeä.

Kolmanneksi käytännön vinkkejä viestinnän suunnitteluun saat lataamalla työkirjamme Mediaviestinnän suunnittelu ja ajoitus. Lue lisää työkirjasta klikkaamalla linkkiä alla.

New Call-to-action

 

Haluatko oman tapahtumasi STT Luotsi -palveluun?

Koska media käyttää laajasti STT Luotsia uutissuunnitteluun, oma tapahtuma on hyvä saada sinne. STT haluaa pitää huolta palvelun laadusta, joten ulkopuoliset eivät voi itse syöttää tapahtumia STT Luotsiin. Jos haluat oman tapahtumasi mukaan STT Luotsiin, lähetä mediakutsu tai ilmoitus tapahtumasta osoitteeseen toimitus[at]stt.fi.

 

Suunnittele markkinointia STT Luotsin avulla

STT Luotsin avulla voit suunnitella paitsi viestintää myös markkinointia ja mainontaa. Työkalusta on hyötyä esimerkiksi kampanjoiden ajoituksessa ja nopeaa reagointia vaativissa asioissa. Markkinointiasioissa Sanoma Markkinointi Roudan asiantuntijat voivat kertoa lisää markkinoinnin ja mainonnan suunnittelusta. Voit myös perehtyä asiaan heidän maksuttoman oppaansa avulla.