Mikä on uutispalvelujakelu?

 

Tiedotteiden jakelun katsotaan usein olevan vain sähköpostien lähettämistä. STT Info -tiedotepalvelu sisältää kuitenkin täysin uniikin tavan jaella lehdistötiedotteita. Uutispalvelujakelu tarkoittaa sitä, että STT Info jakelee tiedotteen suoraan kotimaisten uutismedioiden toimitusjärjestelmiin.

Toimitusjärjestelmä on toimitusten keskeinen työkalu: siellä toimittajat ylläpitävät uutissuunnittelutietoja ja se on paikka, minne uutisjutut kirjoitetaan. Toimitusjärjestelmä on toimituksissa koko ajan auki työnteon pohjana. 

Ja juuri sinne, toimituksen hermokeskukseen me pystymme tiedotteen jakelemaan.

STT Infon uutispalvelujakelun kautta tiedote päätyy mm. seuraavien medioiden toimitusjärjestelmiin: STT, HS, YLE, IS, IL, MTV3, Kauppalehti. Tiedotteiden uutispalvelujakelun piirissä olevista medioista suurin osa ostaa STT:n luotettavia uutisia, jolloin tiedotteet päätyvät heille tyypillisesti uutisten joukossa. Osa uutispalvelujakelun vastaanottajista saa kuitenkin STT:ltä pelkkiä tiedotteita uutistyönsä tueksi.

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

 

Miksi käyttäisin uutispalvelujakelua?

Toimitusjärjestelmässä tiedotteesi ei kilpaile satojen muiden tiedotteiden kanssa kuten sähköpostissa. Ne ilmestyvät ripeästi toimittajien nähtäväksi, eikä tiedotteita voi poistaa toimitusjärjestelmästä. Vaikka ne eivät päätyisikään uutisiksi asti, näkyvyyttä tulee enemmän kuin pelkästään sähköpostilla jaetuilla tiedotteilla.

Toimitusjärjestelmiin menee sisään vain journalistisin perustein uutisarvoista materiaalia kuten uutistoimistojen syötteitä.  Tästä syystä uutispalvelujakelu on lisäpalvelu, joka on mahdollista valita sellaisen tiedotteen kohdalla, jossa on journalistisin perustein uutisarvoinen aihe. 

Uutispalvelujakelun kautta lähetetyt tiedotteet:

  • Päätyvät nopeasti toimittajien silmien eteen
  • Eivät huku sähköpostiruuhkaan
  • Eivät tule välittömästi poistetuiksi
  • On selvästi merkattu tiedotteiksi uutisten välissä
  • Ovat uutisarvoltaan merkittävämpiä kuin sähköpostiin keskimäärin saapuvat tiedotteet

 

Miten saan uutispalvelujakelun käyttöön?

Uutispalvelujakelu on STT Infon lisäpalvelu ja on käytössä myös pörssitiedottamisessa. Lisäjakelu on tarjolla niin kertatiedoteasiakkaille kuin sopimusasiakkaillekin. Asiakaspalvelumme auttaa, kun pohdit olisiko uutispalvelujakelu tiedotteellesi sopiva jakelu.

Jos haluat tilata yhden tiedotteen jakelun, siirry tekemään tilausta tästä.

Jos olet kiinnostunut vuosisopimuksesta, täytä alla oleva yhteystietolomake ja me palaamme asiaan pikapuoliin.

 

Ota yhteyttä ja kysy lisää!