Mikä on uutispalvelujakelu?

 

Uutispalvelujakelu tarkoittaa sitä, että STT Info jakelee tiedotteen suoraan kotimaisten uutismedioiden toimitusjärjestelmiin.

Toimitusjärjestelmä on toimitusten keskeinen työkalu: siellä toimittajat ylläpitävät uutissuunnittelutietoja ja se on paikka, minne uutisjutut kirjoitetaan. Se on toimituksissa koko ajan auki työnteon pohjana. 

STT Infon uutispalvelujakelun kautta tiedote päätyy mm. seuraavien medioiden toimitusjärjestelmiin: STT, HS, YLE, IS, IL, MTV3, Kauppalehti. Tiedotteiden uutispalvelujakelun piirissä olevat mediat eivät riipu siitä, ovatko ne STT:n uutisasiakkaita. Tiedote jaellaan useiden sellaistenkin uutismedioiden toimitusjärjestelmiin, jotka eivät ole STT:n asiakkaita. 

 

Miksi käyttäisin uutispalvelujakelua?

Toimitusjärjestelmässä tiedotteesi ei kilpaile satojen muiden tiedotteiden kanssa kuten sähköpostissa. 

Toimitusjärjestelmiin menee sisään vain journalistisin perustein uutisarvoista materiaalia kuten  uutistoimistojen syötteitä.  Tästä syystä uutispalvelujakelu on lisäpalvelu, joka on mahdollista valita sellaisen tiedotteen kohdalla, jossa on journalistisin perustein uutisarvoinen aihe. 

 

Miten saan uutispalvelujakelun käyttöön?

Uutispalvelujakelu on STT Infon lisäpalvelu ja on käytössä myös pörssitiedottamisessa. Asiakaspalvelumme auttaa, kun pohdit olisiko uutispalvelujakelu tiedotteellesi sopiva jakelu.

Ota yhteyttä ja kysy lisää!