Mitä tekoäly tekee STT Infossa?

Generatiivisen tekoälyn käyttö auttaa nykyään monia sisällöntuottajia eri palveluissa. Nyt myös STT Info on ottanut käyttöön tekoälyapurin, joka auttaa tiedotteiden luonnissa, muokkauksessa ja parantelussa.

STT Infon tekoälyapuri osaa generoida otsikoita, ingressitekstejä ja avainsanoja tiedotteen leipätekstin perusteella. Lisäksi leipätekstiä voi muokata valmiiden komentojen avulla, esimerkiksi tiivistää tekstiä tai muuttaa sen sävyä. Tekoäly voi myös analysoida tiedotteen kuvia ja luoda niille nopeasti alt-tekstit.

Pystyt myös helposti kääntämään tiedotteen toiselle kielelle tekoälyn avustuksella. Voit kääntää joko tiedotteen koko sisällön tai vain haluamasi osat. Käyttäjän tulee kuitenkin aina varmistaa, että generoitu sisältö on paikkansapitävää. Kaiken kaikkiaan tekoäly toimii käyttäjää tukevassa roolissa kuten olemme aiemmin pohtineet muun muassa blogissamme.

STT Infon tekoälyapuri ei tee mitään mitä sinä et siltä pyydä. Kontrolli säilyy aina ihmisillä ja tekoälyn käyttö on aina läpinäkyvää ja vapaaehtoista.

Kaikki toiminnallisuudet nopeuttavat viestijän työtä laadukkaan ja saavutettavan tiedotteen luonnissa. Alla esimerkki siitä, miten tiedotteelle voi luoda helposti uuden otsikkoehdotuksen tekoälyn avulla.

STT Info AI in action

 

Mikä teknologia on käytössä ja miten se käytännössä toimii?

Teemme yhteistyötä maailman johtavan tekoälytoimijan OpenAI:n kanssa. Olemme räätälöineet oman palvelumme toimimaan yhdessä OpenAI:n rajapintojen kanssa. Käytössä ovat esimerkiksi GPT-4o ja GPT-4 -rajapinnat.

Lähetämme kyselyitä OpenAI:n rajapintoihin ja vastaukset palautuvat suoraan STT Infon käyttöliittymään. Me vastaamme prompteista ja muokkaamme niitä tarpeen mukaan siten, että vastaukset täyttävät vaatimustasomme.

Kontrolli sisältöön säilyy aina käyttäjällä eikä mitään lähetetä tekoälyn käsiteltäväksi ilman käyttäjän nimenomaista käskyä.

Tutustu STT Infon kaikkiin ominaisuuksiin ja varaa demo

Ovatko yrityssalaisuudet ja henkilötiedot turvassa?

Pyrimme kaikin tavoin varmistamaan, että tekoälyapurin käyttö on asiakkaillemme turvallista. Olemme tehneet perusteellisen tietojen siirron arvioinnin varmistaaksemme, että asiakkaidemme tiedot ovat turvassa.

Tärkeimmät nostot henkilötietojen käsittelystä ovat:

  • Tekoälylle lähetettyjä tietoja ei käytetä tekoälyn kouluttamiseen
  • Henkilötietoja (esimerkiksi yhteyshenkilöiden tiedot) säilytetään maksimissaan 30 päivää
  • Kaikki tiedot poistetaan viimeistään 30 päivän kuluessa

 

Mitä tietoja palveluntarjoajalle lähetetään? Saako palveluntarjoaja henkilötietoja käsiinsä?

Henkilötiedot joita lähetetään palveluntarjoajalle ovat tiedot, joita tiedotteen tekstiin on syötetty. Nämä voivat vaihdella, mutta esimerkiksi tiedotteen lisätietojen antajan nimi, puhelinnumero ja sähköpostiosoite voivat olla mukana tekstissä, joka lähetetään tekoälyn käsittelyyn. Samaten henkilötieto voi olla valokuva, josta henkilö on tunnistettavissa. Valokuva lähetetään tekoälyn analysoitavaksi esimerkiksi silloin, jos kuvaan halutaan lisätä alt-teksti.

Asiakkaamme voivat aina olla käyttämättä tekoälyavustusta tiedotteissa, jotka sisältävät kriittistä julkaisematonta tietoa. 

Yhtä lailla tekoälyominaisuudet voi kytkeä kokonaan pois päältä koko organisaation osalta. STT Infon pörssitiedotejakelussa ei ole käytössä AI-ominaisuuksia.

 

Mitä STT Infon AI-tiekartta pitää sisällään?

Olemme tunnistaneet lukuisia kohteita, joissa AI voi parantaa palveluitamme entisestään. Näihin kuuluvat muun muassa jakeluihin ja tilastoihin liittyvät seikat. Tekoälyominaisuuksia lisätään palveluun myös tulevaisuudessa, mutta luotamme edelleen siihen, että parhaan sisällön luovat viestinnän ammattilaiset. Jakeluiden osalta uutistoimiston oma mediaosaaminen on keskiössä.

Kehityksessä lähdemme liikkeelle asiakastarpeista ja asiakkaan saavuttaman hyödyn maksimoinnista. Lisäksi seuraamme STT:n tekoälylinjauksia. Voit lukea niistä lisää täältä.

 

Ota yhteyttä ja kysy lisää!