OlliVesala-esittelysivu

Olli Vesala

Mediaviestinnän asiantuntija ja STT Viestintäpalveluiden kehitysjohtaja.

 

Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva 

Olli Vesala lukee edelleen lehtensä pääasiassa paperilta, mutta astelee muuten eturintamassa digitaalisten palveluiden kehityksessä. Olli vastaa STT Viestintäpalveluissa tuotteiden ja palveluiden kehityksestä. Jos haluat keskustella siitä, miten tiedotejakelu STT Infon tulisi toimia, soita Ollille. 

Olli seuraa tiiivisti mediaa ja etenkin talousmediaa sekä pörssiuutisia, ja on aina valmis keskustelemaan journalismista, mediaviestinnästä ja näiden ristiaallokosta. Hän arvostaa suorasukaista ja tunteita herättävää viestintää. Toisella puolella aitaa hän arvostaa rehtiä, kaikki näkökulmat huomioon ottavaa journalismia. Klikkiotsikot Olli hyväksyy, joskus tosin jazz-aplodein. Jos kukaan ei juttua klikkaa, sitä ei olisi kannattanut kirjoittaa. Silti lukijaa ei saa huijata.

Media-alalla vuosia on takana jo yli 15. Tie on kulkenut Jämsän Seutu -lehdestä virolaisen Postimees-lehden kautta Ylelle ja lopuksi STT:n kivikovan uutistoimituksen ytimeen.

Olli toimii myös valmentajana ja on auttanut lukuisia organisaatioita kirkastamaan omaa viestiään ja ajatteluaan. Hän on ollut käynnistämässä Median silmään -valmennuksia STT Viestintäpalveluissa. Olli valmentaa yrityksiä ja organisaatioita muun muassa ymmärtämään median toimintalogiikkaa ja löytämään omat avainviestinsä yritysjargonin keskeltä. Tarvittaessa hän vetää myös tiukkoja haastatteluharjoituksia ihmisille, jotka haluavat oppia vastaamaan paremmin toimittajien kysymyksiin.

Vapaa-aikaansa Olli viettää koripallokentillä, pyörän selässä, lenkkipoluilla tai sohvalla hyvän kirjan - tai paperisen mediatuotteen - parissa.

Jos haluat jutella yllä olevista aiheista, laita rohkeasti viestiä!

Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Yhteystiedot

olli.vesala@stt.fi

044 300 9151

Seuraa
linkedin