Vaasan Sähkön viestinnässä leiskuu intohimo energiaan

"Uudistetun brändimme myötä haluamme viestiä vaasalaisten intoa sähkön tekemiseen – ja energiaan ylipäätään. Sijaitsemme Vaasan energiakeskittymän keskiössä, ytimessä. Ympärillämme on massoittain ihmisiä ja yrityksiä, jotka suhtautuvat samalla intohimolla energian tuottamiseen ja tähän alaan.”, kertoo Mikaela Jussila, Vaasan Sähkön viestintäpäällikkö.

Vaasan Sähkön tavoitteena on olla helposti lähestyttävä energiayhtiö. ”Haluamme ihmisten huomaavan, että emme ole ”kuivia”, kuten tällä alalla usein. Varsinkin kuluttajaviestinnässä haluamme vähentää vakavaa viestintää ja olla vähän rennompia. Meiltä löytyy pilkettä silmäkulmassa ja hymyä huulessa.”

Viestinnän avulla Vaasan Sähkö tukee liiketoiminnan tavoitteiden saavuttamista

Viestinnän avulla tuetaan liiketoiminnan tavoitteiden saavuttamista. On asioita, jotka tehdään ja suunnitellaan vuositasolla, toisaalta osa viestinnästä on kuitenkin sitä, mikä syntyy ikään kuin matkan varrella ja vaatii myös nopeaa reagointia.”

”Suunnitellessani viestintää, ensimmäisenä asiana ja ykköskysymyksenä on kohderyhmä, eli kenelle viestintää tehdään.” Tärkeä suunnittelutyökalu on myös mediaseuranta, jolla analysoidaan mennyttä, varaudutaan tilanteisiin vastaisuudessa ja opitaan aiemmasta. Mediaseuranta mahdollistaa kokonaisarvion ja laajankin analysoinnin jälkikäteen, myös pitemmällä aikavälillä. Kuluttajiin kohdistuvia Brand tracking -tutkimuksia Vaasan Sähkö tekee säännöllisesti ja asiakaspaneelit tuottavat omalta osaltaan arvokasta tietoa.

”Tavoitteena on edelleen työstää kuluttaja- ja asiakasviestintää, jotta siitä saadaan uuden brändimme mukaista. Tähän liittyy koko talon tapa viestiä, eikä pelkästään se, mikä syntyy viestinnän organisaatiossa.” 

Vaasan Sähkölle tiedote on todella tärkeä viestintätapa

"Tiedottaminen on yksi tosi tärkeä viestintätapa. Ja tiedottaminen STT Infon kautta on helpottanut työtäni. Minun ei tarvitse itse ylläpitää enää mitään medialistoja, järjestelmä on helppokäyttöinen ja palvelu pelaa luotettavasti kuten pitääkin. STT Infon avulla tavoitamme nyt sellaisia vastaanottajia, joista en ole aiemmin tiennyt tai voinut heitä muuten tavoittaa. Tiedotteemme ovat menneet läpi aivan uusissa kanavissa. Olen todella tyytyväinen.” 

Tutustu Vaasan Sähkön uutishuoneeseen täällä.