Kreate aloitti pörssitaipaleensa STT Infon avulla

Infrarakentamisen asiantuntija Kreate otti ison askeleen helmikuussa 2021, kun kaupankäynti Kreate Group Oyj:n osakkeilla alkoi Nasdaq Helsingin päälistalla. Yhtiön historian ensimmäinen pörssitiedote ja muut listautumiseen liittyvät tiedotteet jaeltiin STT Infon avulla.

Viestintäpäällikkö Kirsi-Marjut Dickman kertoo, että listautumisen viestinnällisiin tavoitteisiin kuului luotettavan ja täsmällisen tiedon välittäminen yhtiön toiminnasta, toimintaympäristöstä, strategiasta, tavoitteista sekä taloudellisesta tilasta. Listautumisen tavoitteena oli Kreaten kilpailukyvyn parantaminen vahvemman tunnettuuden ja bränditietoisuuden myötä.

- Näihin periaatteisiin pohjautuen lähdimme toteuttamaan viestintää, jonka tavoitteena oli paitsi Kreaten tunnettuuden lisääminen myös sijoittajien mielenkiinnon herätteleminen Kreatesta sijoituskohteena, Dickman sanoo.

Listautuminen oli suuri menestys: listaumisanti ylimerkittiin moninkertaisesti, ja yleisöantiin osallistuttiin innokkaasti.

- Ennen listautumisantia Kreate yhtiönä tai mahdollisena sijoituskohteena ei ollut kovin tunnettu suuren yleisön keskuudessa. Onnistuimme tavoittamaan kiinnostuneita sijoittajia hyvin ja vastaanotetut merkinnät yli 18 600 sijoittajalta tuntuivat todella hienolta, Dickman kertoo.

 

Luotettava ja helppokäyttöinen

Kreate valitsi STT Infon pörssitiedotteiden jakeluun perusteellisen kartoituksen jälkeen.

- Jakelujärjestelmä vakuutti meidät paitsi luotettavuudellaan myös helppokäyttöisyydellään, Dickman tiivistää.

Työkalu on täyttänyt kartoitusvaiheessa heränneet odotukset.

- Helppokäyttöisyyden ja hyvän palveluvalmiuden ansiosta työkalu toimii myös tilanteissa, joissa harvemmin tiedotteita lähettävä henkilö pääsee pörssitiedotteen lähetystehtäviin. Meillä Kreatessa työkalu on saanut kiitosta myös satunnaisesti järjestelmää käyttäviltä henkilöiltä, Dickman kertoo.

STT Infon pörssitiedotejakelua voivat käyttää niin päälistayhtiöt kuin First North -kauppapaikalle listautuneet yritykset. Se soveltuu myös joukkovelkakirjojen liikkeellelaskijoille.

Kreate on sittemmin ryhtynyt käyttämään STT Infoa myös lehdistötiedotteiden jakeluun.

LUE LISÄÄ STT INFO PÖRSSITIEDOTTAMISESTA

 

Henkilökohtaista palvelua listautujalle

Aivan outoon tilanteeseen Dickman ei listautumisessa joutunut, sillä hänellä oli kosketuspintaa sijoittajaviestintään myös aiemmassa työpaikassaan suuressa suomalaisessa pörssiyhtiössä. Kreaten kuumeisessa listautumisprosessissa hän kantoi kuitenkin vastuuta viestinnän onnistumisesta. Hän kiittelee IPO-prosessin aikana STT Viestintäpalveluilta saamaansa asiakaspalvelua.

- Listautumisvaiheessa saimme STT Viestintäpalveluilta erittäin hyvää ja henkilökohtaista palvelua. Halusimme esimerkiksi lähettää kaikki listautumiseen liittyvät tiedotteet, myös lehdistötiedotteina lähetettävät samasta paikasta, vaikka meillä oli käytössä toinen jakelujärjestelmä lehdistötiedotteita varten. Tämä saatiin onnistumaan STT:n päässä. Joustavuutta löytyi ja alkumetreillä lämmitti erityisesti ajatus siitä, että ongelmatilanteessa apu olisi lähellä.

STT Viestintäpalveluiden listautujille tarjottaviin palveluihin kuuluu maksuton käyttöönottoprojekti ja -koulutus. Tarvittavaa tukea annetaan listautujalle joustavasti aina tarvittaessa.