Uusittu aloitusnäkymä eli dashboard tuo uusia ominaisuuksia sopimusasiakkaille 24.4. alkaen. Ohessa Q&A uudistuksesta.

 

[fa icon="plus-square"] Mistä uudistuksessa on kyse?
Sisäänkirjautuneen käyttäjän aloitusnäkymä muuttuu. Uusi "dashboard" tai "kojelauta" uudistaa palvelua ulkonäöllisesti ja tuo käyttäjälle monia uusia etuja: tilastoja, tiedoteseurannan tuloksia, uutisia sekä tapahtumakalenterin.
[fa icon="plus-square"] Miksi uudistus tehtiin?

STT Infon ulkonäkö kaipasi uudistusta. Lisäksi asiakkaamme kysyvät enenevässä määrin tilastotietoja ja tiedoteseurannan tuloksia työnsä tueksi. Uudistus mahdollistaa myös muiden STT:n laadukkaiden tuotteiden esittämisen samassa käyttöliittymässä.

[fa icon="plus-square"] Mitä tämä maksaa minun organisaatiolleni?

Kaikki sopimusasiakkaat saavat uuden aloitusnäkymän käyttöönsä maksutta. Dashboardissa on kolme lisämaksullista palvelua eli STT Info tiedoteseuranta, STT Pro sekä STT yritysuutispalvelu. Tiedoteseurannan ja STT Pron hinnat näet palvelun sisältä. Yritysuutispalvelun hinnan räätälöimme asiakkaan tarpeiden mukaan.

[fa icon="plus-square"] Menetänkö tietoja? Muuttuvatko perustoiminnot?

Kaikki organisaation tiedot (tiedoteluonnokset, kontaktilistat, tiedotepohjat yms.) säilyvät palvelussa ennallaan. Jotkin toiminnot näyttävät hieman erilaisilta - esimerkiksi tiedoteluonnokset löytyvät eri paikasta kuin ennen - mutta mitään ei ole kadotettu.

Perustoiminnot kuten uuden tiedotteen luominen ovat ennallaan.

[fa icon="plus-square"] Dashboardissa ei näy tilastoja, joihin olen yleensä tukeutunut. Onko ne poistettu?

Mitään aiemmin käytössä olleita tilastoja ei ole poistettu, vaan olemme tuoneet palveluun uusia. Pääset katselemaan tiedotteiden täydellistä tilastokatsausta Tilastot-alasivulla tai klikkaamalla Näytä kaikki alimman tiedotteen alta.

[fa icon="plus-square"] Mikä on tiedoteseuranta ja miksi siitä kannattaa maksaa?

Mediaseurantayhtiö Retrieverin kanssa yhteistyössä toteutettu tiedoteseuranta kertoo kätevästi, millaista vastakaikua tiedote sai mediassa. Näet suoraan STT Infon käyttöliittymässä mediaosumia sekä verkosta että printistä ilman monimutkaisia hakuja. Tiedoteseuranta ei kuitenkaan etsi kaikkia mediaosumia organisaatiostasi ja ei siten korvaa täysimittaista mediaseurantaa. Tämä näkyy myös hinnassa, joten kyseessä on kustannustehokas työkalu viestinnän ammattilaiselle.

[fa icon="plus-square"] STT Pro - mihin sitä käytetään?

STT Pro on tapahtumapalvelu, johon listataan Suomen tärkeimmät tapahtumat pitkälle tulevaisuuteen. Näet palvelusta mm. kaikki lehdistötilaisuudet ja tärkeimmät julkaisut. Tämän avulla voit ajoittaa tiedotteesi sopivaan hetkeen, jolloin näkyvyys on parempi. Kun ostat käyttöoikeuden palveluun, näet STT Infon käyttöliittymässä seuraavan 7 päivän tapahtumat ja pystyt tarkastelemaan niitä. Lisäksi saat luonnollisesti pääsyn STT Pron omaan käyttöliittymään.

[fa icon="plus-square"] Miksi palvelussa näytetään STT:n uutisia?

STT on ennen kaikkea tunnettu luotettavista ja luotetuista uutisistaan. Uudistuksessa tuomme myös STT Infon asiakkaiden luettavaksi tuoreimmat uutisotsikkomme, koska uskomme niiden olevan hyödyksi jokapäiväisessä viestinnän työssä. Jos organisaatio tilaa STT:n yritysuutispalvelun, uutisia voi lukea STT Infon sisällä sekä juuri uudistetussa Mediapankissamme.

[fa icon="plus-square"] Mitä ovat vaikuttavuuspisteet ja artikkelin laatupisteet?

Vaikuttavuuspisteet kertovat yhdellä silmäyksellä, miten hyvin tiedote onnistunut tehtävässään. Skaala on 1-10 pistettä, ja pisteet lasketaan mm. mediaosumien, sähköpostiavausten ja verkkoliikenteen perusteella.

Artikkelin laatupisteet antavat vinkkejä, kuinka tiedotteesta voi tehdä vielä houkuttelevamman lukijoiden ja median silmissä. Suosittelemme mm. käyttämään napakkaa otsikkoa, lisäämään kuvan ja kuvatekstin. Lisäksi käytämme algoritmia, joka arvioi tekstin helppolukuisuutta.

[fa icon="plus-square"] Mitä uutta dashboardiin on tulossa tulevaisuudessa?

Pyrimme tuomaan STT Infon aloitusnäkymään lähitulevaisuudessa mahdollisuuden ostaa Lehtikuvan kuvituskuvia tiedotteita varten. Kuvakauppa-ikkunan avulla käyttäjä voisi tilata ja ladata suoraan STT Infosta tarvitsemansa kuvituskuvan.

Pyrimme myös kehittämään tilastonäkymää entistä kattavammaksi.

 

Etkö löytänyt täältä vastausta? Lähetä meille kysymys tai palautetta osoitteeseen viestintapalvelut(at)stt.fi