[fa icon="calendar'] 17.9.2018 11:20 / kirjoittaja Jatta Heikkinen

 STT Viestintäpalvelujen uusi tiedotteiden kirjoittamispalvelu auttaa mediatiedotteesi suunnittelussa ja muotoilussa tai jopa kirjoittaa sen puolestasi.

STT-Sulka

STT Viestintäpalvelujen liiketoimintapäällikkö Maunu Anhava (vas.) ja asiakaspäällikkö Jatta Heikkinen kertovat mieluusti lisää STT Sulka -palvelusta, samoin kuin muut asiantuntijamme. Kuva: Martti Kainulainen/Lehtikuva.

Rakastan syksyä, journalismia ja viestinnän pöhinää, joka tempaa virtaansa heti hyvin ansaitun kesäloman jälkeen. Syksy on oivallista aikaa, jolloin ideat ja ajatukset kypsyvät, saavat muotonsa ja tuottavat satoa. Aivan kuten piskuisen puutarhani aidot viiniköynnökset muhkeine terttuineen ja Pekka-omenapuuni, joka pudottelee jo viimeisiä trooppisen kesän makeaksi kypsyttämiä omenia.  Meillä STT Viestintäpalveluissa on kuoriutunut nyt viestinnän työkaluperheeseemme uusi, paljon odotettu ja toivottu palvelu, STT Sulka. Palvelu on ensimmäinen syksyn uutuuksistamme. Ja lisää satoa on kypsymässä.


STT Sulka kirjoittaa tai editoi tiedotteesi ja jakaa medialle

STT Sulka auttaa viestijää toteuttamalla tiedotteen luomisessa sen tärkeimmän vaiheen, sisällön luomisen ja editoinnin. Usein saamme toiveita myös tiedotteiden kokonaisvaltaiseen suunnitteluun ja ajoittamiseen (kts. STT Pro) ja tässäkin voimme auttaa.

Osana STT-konsernia meillä on sekä parasta journalistista että viestinnän näkemystä ja osaamista tarjolla. Emme tokikaan takaa, että valmis tiedote nousee uutisotsikoihin, vaan toimitukset tekevät päätökset julkaisusta aina journalistisin perustein.  STT Sulkaa käyttämällä saat kuitenkin tehostettua tiedotteesi mahdollisuuksia medianäkyvyyteen. Jos tiedotteesi kaipaa tehosteekseen laadukasta kuvaa, Suomen suurin kuvatalo, Lehtikuva tarjoaa visuaalista apua.

marttik-131610_MKA6455

STT Sulka -palvelussa tuotamme lehdistötiedotteen lähettämäsi materiaalin pohjalta enintään 48 tunnissa. Kuva: Martti Kainulainen/Lehtikuva.


Näin STT Sulka toimii:

- Kun tarvitset apua tiedotteen sisältöön, eli kirjoittamiseen tai vain editointiin, ota yhteyttä asiakaspalveluumme tai asiakaspäälliköihimme. Sovimme esimerkiksi tapaamisen, jossa saamme Sinulta tarkemman briiffauksen. Tärkeää on pohtia yhdessä, kuinka voimme organisaatiotasi parhaiten auttaa ja saat tarjouksen. Tekstin kirjoittaa viestinnän ja journalismin ammattilainen.

- STT Sulka on maksullinen lisäpalvelu joko kertaluontoisesti – tai yhdistettävissä olemassa olevaan STT Info -tiedotejakelusopimukseen. Hintaan sisältyy tiedotteen jakelu STT Infon kautta.


Kirjoittajan kommentti:

Tapaan useinkin asiakkaita, joilla on loistavia aiheita julkaistavaksi mediatiedotteen muodossa. Mielenkiintoisia asioita ja ilmiöitä, jotka suorastaan vaativat päästä toimittajan työpöydälle  - mutta organisaatiosta puuttuu kirjoittaja.  Tämän ei enää tarvitse olla syy jättää tiedottaminen sikseen, varsinkaan kun tiedote on elintärkeä uutistoimitukselle. Jopa puolet uutisista perustuu perinteiseen tiedotteeseen.

Puutarhaviljelyyn sen sijaan en kykene antamaan sen enempää vinkkejä – kunhan nautiskelen tuloksista. Kääntykää siinäkin alan ammattilaisten puoleen!

 TILAA STT SULKA -PALVELUJA


Lue lisää aiheesta: 

Opas: Näin kirjoitat hyvän lehdistötiedotteen

Blogi: Analyysi osoittaa: perinteinen tiedote on elintärkeä uutistoimitukselle

STT tiedote: Lähes puolessa STT:n uutisaiheista hyödynnetään tiedotteita

Aiheet: tiedote ja tiedottaminen, mediaviestintä, Viestinnän suunnittelu

Jatta Heikkinen

Kirjoittaja Jatta Heikkinen

Journalistitaustainen mediaviestinnän ammattilainen, STT Viestintäpalveluiden asiakaspäällikkö.